Knäckebröd á la Art Smith

Knäckebröd á la Art Smith

Den amerikanske stjärnkocken Art Smith lagar till vardags mat åt celebriteter som Oprah Winfrey och Barack Obama. Han är även känd för sin kärlek till knäckebröd, vilket nu resulterat i boken I love knäckebröd, där han presenterar sina bästa recept med knäckebröd som gemensam ingrediens. Vi fick en pratstund med Art Smith som även tipsade om sina favoritrecept á la knäckebröd. Du hittar recepten här nedan.

Art Smiths kärlek till knäckebröd föddes under en resa i Sverige för flera år sedan. Och kärleken visade sig vara så stark och långvarig att han nu skrivit en bok där han presenterar sina bästa recept med knäckebröd som gemensam ingrediens. Köket.se fick en pratstund med Art Smith när han besökte Sverige i samband med boklanseringen.

Vad är det bästa med knäckebröd?
– Förutom att det är otroligt gott, så är det också nyttigt och går att variera på så många olika sätt. Även om vi har knäckebröd i USA så har det inte slagit igenom hos amerikanarna som fortfarande många gånger äter vitt onyttigt bröd. Och de som väljer bort det onyttiga brödet väljer i regel bort bröd överhuvudtaget.

Vad är ditt favoritrecept med knäckebröd?
– Oj, jag älskar ju choklad så det måste vara någon av desserterna,men jag kan inte välja en enskild rätt.

Vem har satt ihop recepten?
– Det har jag gjort. Jag testade runt lite och hittade på receptsom ingen tidigare kommit på, i alla fall inte som är känt för omvärlden.


Variera med knäckebröd á la Art Smith