Miniburgare à la GI

Fest med GI och LCHF
Foto: Bruno Ehrs
Art Smith
Art Smith

Miniburgare à la GI

7

14 ingredienser

Gör små miniburgare som både funkar som förrätt och varmrätt. Serveras med majonnäs smaksatt med chilisås.

Ingredienser

  • 0,5 dl gul lök, hackad
  • 2 klyftor vitlök, krossade
  • 0,5 dl paprika, hackad
  • 1,25 dl champinjoner, hackade
  • 1 kg kycklingfärs
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 ägg, uppvispat
  • 1,25 dl ströbröd av knäcke på fullkornsråg
  • havssalt
  • svartpeppar, nymald

Garnering:

  • salladsblad
  • skivor tomat
  • lökskivor
  • ostskivor

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök genomskinligt.
  2. Tillsätt paprika och champinjoner och fräs tills allt är nätt och jämt mjukt.
  3. Rör samman kycklingfärs, dijonsenap, ägg, ströbröd, salt och svartpeppar i en skål.
  4. Vänd försiktigt ner de frästa grönsakerna i smeten.
  5. Låt smeten stå i kylskåpet i 1 timme, forma den sedan till 8 bullar och platta till dem till hamburgare.
  6. Stek dem i het grillpanna tills innertemperaturen blivit ca 70º.
  7. Servera miniburgarna på sallatsblad med tomat-, lök- och ostskivor och majonnäs smaksatt med chilisås.