Knaprig müsli med bananchips

Knaprig müsli med bananchips
Foto: Bruno Ehrs
Art Smith
Art Smith

Knaprig müsli med bananchips

4

8 ingredienser

Härligt knaprig müsli med frukt, bär och knäckebröd. Väldigt enkelt och väldigt gott!

Ingredienser

portioner8
  • 0,75 dl sötmandel (eller hackade nötter)
  • 0,75 dl vetegroddar
  • 0,75 dl solroskärnor
  • 0,75 dl riven kokos
  • 0,75 dl bananchips
  • 0,75 dl torkade tranbär
  • 0,5 dl farinsocker
  • 2,5 dl knäckebröd (blandat i bitar)

Gör så här

  1. Rosta nötterna 5 minuter i en tjockbottnad stekpanna på medelgod värme. Rör om ofta.
  2. Tillsätt vetegroddar, solrosfrö, kokosflingor, bananchips och torkade tranbär och fortsätt rosta i ytterligare 8 minuter. Rör om ofta.
  3. Rör ner farinsocker och knäckebröd och rosta alltsammans i 3 minuter till.
  4. Låt müslin kallna och förvara den i en burk med tättslutande lock.