Klassisk saltimbocca på kalv eller torskrygg

Klassisk saltimbocca på kalv eller torskrygg
Foto: TV4

Klassisk saltimbocca på kalv eller torskrygg

17 ingredienser

60 m

Saltimbocca är en Italiensk rätt med kalvkött, lufttorkad skinka och salvia. Vill du byta ut kalven mot fisk går det lika bra!

Dryck: Rött vin, Brolio till kalven eller vitt vin till fisken.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Saltimbocca kalv

  • 4 kalvinnerfiléer
  • 4 skivor parmaskinka
  • 8 färska salviablad
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 5 msk smör
  • 37,5 cl vitt vin
  • 4 citroner, saften

Saltimbocca torsk

  • 800 g torskrygg
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 8 färska salviablad
  • 4 citroner
  • 37,5 cl vitt vin
  • 5 msk smör
  • 8 cocktailkapris

Tillbehör

  • sockerärtor

Gör så här

Saltimbocca kalv

  1. Banka ut filéerna med lätt knuten näve. Lägg en skiva skinka på varje köttbit och två salviablad. Vik ihop dubbelt, platta till. Krydda köttet med salt och peppar och stek sedan i smör, vin och citron.

Saltimbocca torsk

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Krydda fisken med salt och peppar. Lägg några salviablad på varje ryggbit, pressa citron och lägg citronskivor på fisken och placera ut salviabladen över fisken. Häll över vitt vin och smör. Låt tillagas i ugnen i 20 minuter. Garnera med kapris innan servering.

Sockerärtor

  1. Koka upp vatten och förväll ärtorna i ett par minuter, rom om under tiden. Häll av vattnet och servera till saltimboccan!