Klassisk kräftsoppa med plankbröd

60 m
4
Klassisk kräftsoppa med plankbröd
Foto: TV4

En god och krämig kräftsoppa med kräftost och kräftstjärtar. Servera med nybakat plankbröd.

Dryck: Vitt vin, Simonsig, Chardonnay

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet

23 augusti 2017
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
60 m
4

Du behöver

Kräftsoppa

  • 2 stora morötter
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 l vatten
  • 2 tärningar fiskbuljong
  • 2 dl crème fraiche
  • 400 g kräftost
  • 400 g kräftstjärtar i lake
  • salt och peppar
  • dill

Plankbröd

  • 5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk örtsalt
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl vatten

Tillbehör

  • smör
  • 1 krm oregano
  • en nypa flingsalt

Gör så här

  1. Kräftsoppa
    Riv morötterna och stek en minut i smöret. Pudra över med mjölet och rör runt. Tillsätt vattnet, buljongen, crème fraiche, kräftost och låt koka upp.
  2. Tillsätt sedan kräftstjärtarna och smaka av med salt, peppar och dill.
  3. Plankbröd
    Blanda mjöl, salt och bakpulver. Tillsätt vatten och blanda till en deg.
  4. Rulla bitar av degen till fingertjocka remsor. Snurra remsorna runt en planka. Grilla över glöd till de är gyllenbruna och släpper lätt från plankan. Smöra och krydda med oregano och flingsalt.
Kommentera receptet

Fler goda recept