Fransk chokladmousse

Fransk chokladmousse

4 ingredienser

Underbart gott och ganska nyttigt dessutom.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 100 g mörk choklad
  • 2 ägg
  • 2 tsk vaniljpulver
  • nötter och russin, lite, till dekoration

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Smält chokladen i en tallrik ovanpå en kastrull med sjudande vatten.
  2. Dela äggen. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
  3. Ta av kastrullen med den smälta chokladen och låt den svalna lite. Rör sedan ner vaniljpulver och äggulor. Vänd därefter försiktigt ner chokladsmeten i äggvitorna.
  4. Rör lugnt men grundligt så att allt blir blandat. Fördela i små glas eller skålar. Låt moussen stå i kylen cirka 1 timma eller längre, före servering. Toppa med lite hackade nötter och russin.