Kikärtspannkaka med kantareller och cheddarost

Fredrik Eriksson ny

Kikärtspannkaka med kantareller och cheddarost

14 ingredienser

20 m + 2 h

Kikärtspannkaka med kantareller, tomat, krondill och cheddarost är ett perfekt tillbehör till årets kräftskiva.

Ingredienser

portioner
  • 2 dl vatten
  • 2 dl kikärtsmjöl
  • 2 msk solrosolja (eller rapsolja)
  • 1 tsk salt
  • vitpeppar
  • 0,5 citron, rivet skal
  • olja (att grädda i)
  • 2 dl kantareller
  • 1 knippe knipplök (sommarlök)
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 tomater
  • 2 dl cheddarost, riven
  • 1 knippe krondill, plockade dillkronor

Gör så här

  1. Vispa samman vatten, kikärtsmjöl, olja, salt och vitpeppar. Låta vila 2 timmar så att eventuella mjölbubblor spricker upp.
  2. Riv i skalet från en halv citron i smeten.
  3. Stek små plättar av smeten (ungefär 3 millimeter tjocka) ca 2-3 minuter på varje sida. De ska bli gyllenbruna, lägg dem sedan på en plåt.
  4. Putsa kantareller och sommarlök. Dela dem i klyftor och stek dem sedan krispiga i olja. Salt och peppra efter smak.
  5. Skär bort kärnhuset och tärna tomaterna fint.
  6. Fördela kantarellerna och löken på plättarna. Strö osten över och grädda plättarna på 225 grader med övervärme, i ca 5 minuter.
  7. Fördela sedan tomat och krondill över och servera.