Kerala prawn curry

POPULÄRT
Kerala prawn curry
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Kerala prawn curry

14 ingredienser

30 m

Smakrik gryta med kokosmjölk och räkor.

Ingredienser

portioner
  • 2 röda chilifrukter, skurna i bitar och urkärnade
  • 1 rödlök, grovhackad
  • 2,5 cm färsk ingefära, skalad och grovhackad
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk svarta senapsfrön
  • 0,5 tsk bockhornsklöver
  • 14 curryblad
  • 0,5 tsk malen gurkmeja
  • 0,5 tsk malen svartpeppar
  • 250 g vannameiräkor, råa, skalade
  • 150 g kokosmjölk

Till servering

  • limejuice
  • färsk koriander, hackad
  • basmatiris

Gör så här

  1. Kör chili, lök och ingefära med 3 msk vatten i en blender till en slät puré.
  2. Hetta upp en wok och tillsätt oljan. Fräs senapsfrön, bockhornsklöver och curryblad ca 10 sekunder. Tillsätt chili/lökpastan, sänk värmen något och fräs ytterligare 5 minuter. Tillsätt lite vatten om det blir för torrt.
  3. Tillsätt gurkmeja och svartpeppar, rör runt och tillsätt räkorna.
  4. Häll i kokosmjölken och koka upp, låt sjuda 1 minut.
  5. Lägg upp och kläm över limejuice, garnera med hackad koriander och servera med bastmatiris.