Kantarelltoast med örter och sherry

3 röster
25 m
4

En klassisk kantarelltoast till förrätt sitter aldrig fel. I det här receptet är kantarellerna smaksatta med timjan, persilja, rosmarin, sherry och citron.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 5 dl kantareller
  • 1 msk smör
  • 1 tsk timjan, hackad
  • 1 tsk persilja, hackad
  • 1 tsk rosmarin, hackad
  • 4 brödskivor
  • 1 msk Sherry
  • 1 tsk citronjuice
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk vitpeppar

Gör så här

  1. Rensa kantarellerna. Stek först svampen utan smör och när all vätska ångat bort läggs smöret i.
  2. Finhacka samtidigt kryddorna och rosta brödskivorna. Stek kantarellerna i ca 4-5 minuter. Tillsätt de hackade kryddorna, sherry och juice från citron. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg upp kantarellerna på brödet och servera.
22 mars 2017
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept