Kantarellsoppa, serveras med lchf-bröd

12 röster
45m
4

Soppa med kantareller och vitt vin serveras med nybakat bröd, med tre sorters fröer, samt kryddat smör.

Dryckesförslag: Ale "Helgas Hembrygd", nr; 30312

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
45m
4
4 portioner

Du behöver

Kantarellsoppa

  • 2 dl gula kantareller, förvällda
  • 1-2 msk smör
  • 1 purjolök
  • 1 tsk grönsaksbuljong
  • 0,5-1 tsk sambal oelek
  • 1 dl vitt vin
  • 5 dl grädde
  • ev. redning maizena (ljus)

Lchf-bröd

  • 3-4 ägg
  • 3 dl riven ost
  • 1 dl sesamfrön
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 2 msk fiberhusk eller kruskakli (extra grovt vetekli)
  • valfri krydda, till smaksättning t.ex. "Alpnärings- nahrom"
  • 1,5 tsk bakpulver

Vitlökssmör med basilika

  • 4 msk smör, eller Bregott
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 6-8 basilikablad, färska
  • 0,5 krm "Alpnäring - Parsillade", kryddblandning med vitlök, persilja, paprika, havssalt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Kantarellsoppa
    Hacka purjolöken och smält smöret.
  2. Fräs purjolöken tills den är mjuk.
  3. Hacka svampen och tillsätt den, rör om.
  4. Fräs allt i ca 2–3 min på hög värme, rör om under tiden.
  5. Häll på vinet och låt allt koka samman, ca. 5 min, tills vinet kokat in.
  6. Sänk värmen något, rör ned buljong och sambal oelek.
  7. Häll på grädden och låt allt koka på medelvärme i ca 20–30 min tills grädden kokat samman.
  8. Önskas en tjockare konsistens så red av soppan med lite maizena.
  9. Lchf-bröd
    Sätt ugnen på 175 grader.
  10. Vispa äggen i en bunke.
  11. I en annan skål, rör ned övriga ingredienser.
  12. Slå ihop allt i en bunke, rör om och låt stå några minuter.
  13. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
  14. Klicka ut 9 lika stora klickar och platta till något.
  15. Grädda i nedre delen av ugnen i 10–15 min.
  16. Vitlökssmör med basilika
    Lägg fram smöret i ca 20 min.
  17. Skala och pressa vitlöken.
  18. Hacka basilikan.
  19. Rör ned vitlök, basilika och parsilladen i smöret.
  20. Låt stå framme om det snart ska serveras.
19 september 2017
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...