Kantarellsoppa med fjällkomjölk

0 röster
30 m
4

En krämig och smakrik kantarellsoppa blir en riktigt lyxig förrätt innan middagen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 200-300 g kantareller
  • 1 purjolök
  • 3 dl vatten
  • 2 dl vitt vin
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk soja
  • 5 enbär
  • 0,5-1 dl persilja, finhackad
  • 2,5-3 dl grädde
  • 5 dl fjällkomjölk
  • salt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Rensa och skölj svampen och skär den i mindre bitar.
  2. Skär purjolöken i tunna skivor.
  3. Häll upp vatten, vitt vin, salt, soja och purjolök i en kastrull. Tillsätt enbär och persilja. Lägg i svampen och låt koka upp. Sänk värmen och låt sjuda cirka 15 minuter på svag värme.
  4. Häll på grädde och mjölk. Låt koka upp och småkoka några minuter och smaka av med salt.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...