Kantarellsmörgås de lux

19 röster
20 m
4

Den här smörgåsen är riktigt lyxigt toppad med kantareller som kokats i  grädde och lagrad ost. En perfekt lunchrätt eller som tillbehör på kräftskivan!

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 färsk knipplök
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 dl kantareller
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 2 tomater
  • 1 knippe krondill
  • 1,5 dl grädde
  • 50 g cheddarost, riven (eller västerbottensost)
  • 1 msk dijonsenap, grov
  • salt
  • vitpeppar
  • 4 skivor surdegsbröd
  • sallad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär löken i klyftor och strimla den gröna delen. Skiva även vitlöken.
  2. Stek kantareller, lök och vitlök i olivolja och smör ca 5 minuter så att det blir lagom krispigt.
  3. Skär bort kärnhuset på tomaterna och tärna dem fint.
  4. Plocka fina krondillskronor.
  5. Tillsätt grädde, ost och senap till kantarellerna. Salta, vitpeppra och låt koka ihop innan du smaka av.
  6. Rosta brödet i en brödrost eller i ugnen.
  7. Fördela kantarellerna på smörgåsarna. Toppa med tomaterna och fin krondill. Servera med lite grönsallad till.
8 augusti 2019

Laddar fler recept...