Kallrökt laxdipp

NYHET
Kallrökt laxdipp
Linnea Järnrot
Linnea Järnrot

Kallrökt laxdipp

12 ingredienser

30 min + tid i kyl

Kallrökt laxdipp med kapris och dill passar perfekt till rostat bröd, chips, crostini eller som lyxigt snacks. Sötman från vindruvorna blir en perfekt och spännande kombination mot den salta laxen och kaprisen.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 2 dl crème fraîche
  • 1-2 msk citronsaft
  • 1 tsk citronskal
  • 150 g kallrökt lax, finhackad
  • 1 msk kapris (små)
  • 1 dl jordärtskockskräm
  • dillvippa
  • 2 msk gräslök, finhackad
  • 2 msk rödlök, finhackad
  • svartpeppar
  • salt (smaka av, lax och kapris ger sälta)
  • vindruvor

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Rör ihop crème fraiche med citronsaft och citronzest.
  2. Lägg upp den smaksatta crème fraîchen på en tallrik.
  3. Toppa med kallrökt lax, kapris, kronärtskocka, dill, delade vindruvor, gräslök och rödlök.
  4. Salt behövs oftast inte men smaka och avgör själv.
  5. Servera dippen kall, gärna efter 30 minuter i kylen för bäst smak.
  6. Dippen passar fint till chips, knäckebröd, crostini, rågbröd eller som fyllning i en wrap.