Kall gurksoppa

Kall gurksoppa
Foto: Mikael Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Kall gurksoppa

17

4 steg att laga

8 ingredienser

15 min

Lättlagad och svalkande god gurksoppa med yoghurt och frisk smak av mynta. Bjud som förrätt eller som en del av en buffé.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 l matyoghurt
  • 1 gurka
  • 1-2 klyfta vitlök
  • 1 kruka mynta
  • 1 citron, saften
  • 2 msk honung
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Häll upp yoghurt i en bunke.
  2. Skala och skär gurkan i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka myntan. Pressa citronen.
  3. Blanda ner allt tillsammans med honung i bunken med yoghurten. Mixa slätt med stavmixer. Soppan går också bra att mixa i en blender eller matberedare. Smaka av med salt och peppar.
  4. Häll upp och garnera gärna med någon rå grönsak som till exempel sparris.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer