Jordärtskockskräm
Jordärtskockskräm
6 ingredienser
En len Jordärtskockskräm.
Ingredienser
- 8-10 jordärtskockor, skalade (ca 300 gram)
- 6-7 små potatisar [ca 200 gram]
- 0,5 dl grädde
- 0,5 dl mjölk
- 1 msk smör
- Smaka av med Salt & Peppar
Gör så här
- Skala jordärtskockorna och potatisen och låt kocka upp i kastrull så att vatten täcker.
- !
- Efter fem minuter koktid häll av vattnet och fyll på med nytt.
- Koka i ca 20 minuter eller tills att potatisen precis börjar bli kokt rakt igenom.
- Häll av vattnet, häll över gräddmjölken, (spara lite tills nästa punkt) och låt sjuda upp försiktigt och tillsätt smöret och mixa slätt. Blir krämen för hård, tillsätt resterande gräddmjölken.
- Krämen smakas av med salt och peppar och är nu färdig.