Juliga bönbullar

Juliga bönbullar
Foto: TV4/Mikael Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Juliga bönbullar

16 ingredienser

45 min

Ernsts vegetariska "köttbullar" gjorda på kidneybönor och svamp smaksatta med kanel och timjan.

Ingredienser

portioner
  • 2 förp färdigkokta kidneybönor (à 380 g)
  • 2 burkar konserverade kantareller (à 184 g)
  • 0,5 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 ägg
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 msk torkad timjan
  • 1 msk grönsaksbuljongpulver (alt salt)
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl ströbröd
  • smör, till stekning
  • olja, till stekning

Panering

  • 2 dl pankoströbröd (asiatiskt ströbröd)
  • 1 dl sesamfrön

Gör så här

  1. Häll av och skölj bönor och kantareller.
  2. Skala och riv gul lök och vitlök fint.
  3. Lägg alla ingredienser till bullarna i en matberedare och mixa till en färs. Låt färsen svälla i ca 10 minuter. Smaka av och se om det behövs mer salt.
  4. Rulla köttbullar av smeten. Vänd runt dem i en blandning av panko och sesam.
  5. Stek bullarna i en blandning av smör och olja.