Jordgubbscheesecake i glas - Roy Fares recept

NYHET
Jordgubbscheesecake i glas - Roy Fares recept
Foto: TV4
Roy Fares KH2024
Roy Fares KH2024

Jordgubbscheesecake i glas - Roy Fares recept

16 ingredienser

En somrig och alldeles ljuvligt god dessert med bakad cheesecake i små portionsglas toppade med lime- och myntamarinerade jordgubbar. Perfekt att ta med på picknicken eller att göra i god till buffén.

Ingredienser

portioner

Botten

  • 100 g smör
  • 30 g strösocker [2 msk]
  • 250 g digestivekex

Cheesecake

  • 200 g jordgubbar (tinade)
  • 30 g strösocker [2 msk]
  • 100 g vit choklad
  • 400 g färskost (rumsvarm)
  • 85 g strösocker [1 dl]
  • 15 g vetemjöl [1,5 msk]
  • 5 g vaniljsocker [0,5 msk]
  • 100 g gräddfil (1dl)
  • 110 g ägg (2st)
  • 30 g äggula (2st)

Topping

  • färska jordgubbar
  • färsk mynta
  • limefrukt

Gör så här

Pajskal

  1. Sätt ugnen på 180 grader, varmluft. Smält smöret. Mixa kexen väl i en matberedare och blanda med sockret i en bunke. Tillsätt smöret och blanda ordentligt. Fördela smulorna i glasburkarna och platta till så att det blir en jämn och fin botten (Roy använde en glasskopa för att enkelt kunna jämna till). Grädda i ugnen i 10 minuter, ta ut och låt svalna.

Cheesecake

  1. Tina jordgubbarna i en kastrull tillsammans med lite strösocker på medelvärme tills jordgubbarna blivit mjuka. Mixa med en stavmixer till en puré och ställ åt sidan. Hacka och smält vit choklad över ett vattenbad eller försiktigt i mikron.
  2. Sätt ugnen på 120 grader, varmluft. Blanda färskost, strösocker, vetemjöl och vaniljsocker i en bunke till en krämig konsistens med elvisp. Blanda sedan i gräddfil och ett ägg i taget. Sist blandar du i den smälta vita chokladen och jordgubbspuré. Fördela fyllningen jämnt i formarna och grädda mitt i ugnen 28-30 minuter. Stäng av ugnen och öppna ugnsluckan lite så att de får gå på eftervärme i 15 minuter. Ta ut och låt svalna helt innan du stoppar in din cheesecake i kylen 3-4 timmar.

Servering

  1. Ansa och skär jordgubbar i små bitar. Blanda i skål med hackad mynta samt finrivet limeskal och pressad limesaft.
  2. Toppa varje cheesecake med lite av jordgubbsblandningen.