Jordgubbar med kvarg och vit choklad
Jordgubbar med kvarg och vit choklad
12 ingredienser
45 m
Sugen på jordgubbstårta? Då kommer här ett riktigt smart recept som ger dig en smarrig tårta på mindre än 1 timme! Jordgubbarna tillsammans med vit choklad och en fräsch vaniljkvarg samksatt med citron gör den här tårtan till en riktig fröjd i sommarvärmen!
Se Fredrik Eriksson laga receptet

Ingredienser
Anslag
- 3 ägg
- 2,5 dl strösocker
- 100 g smör, smält
- 2,5 dl vetemjöl
Servering
- 1-2 l jordgubbar
- 2 dl kvarg, 10 % (kesella)
- 1 vaniljstång, urgröpt
- 1 tsk florsocker
- 0,5 citron, skalet och saften
- 1 msk honung
- ätbara blommor
- 40 g vit bakchoklad
Gör så här
Anslag
- Smörj en form och mjöla den.
- Vispa äggen och sockret poröst.
- Tillsätt smöret och sikta sedan i vetemjölet.
- Häll smeten i formen och bred ut den.
- Grädda i ca 30-35 minuter på 170 grader. Låt sedan svalna.
Servering
- Dela jordgubbarna och låt dem bli rumstempererade.
- Vispa ihop kvarg med vanilj, florsocker och citron.
- Bred ut krämen på anslaget och toppa med jordgubbarna som en ros.
- Ringla honung över jordgubbarna.
- Strö över finriven choklad och garnera med blommor.