Jordärtskocksgratäng

Jordärtskocksgratäng
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Jordärtskocksgratäng

68

8 ingredienser

1 h

Det finns nog inget som jag tycker är så gott som gratänger. Potatisgratäng var favoriten när jag var barn och nu är det nog den här som står högst upp på listan. Jag kan faktiskt äta gratäng bara, utan tillbehör. Eller kanske med en sallad, fast den är mest för syns skull. Jag tycker en god gratäng är fulländad som den är. Vill du servera något till passar den perfekt till lamm med en god rödvinssås eller schysst hantverkskorv. /Jessica

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 300 g jordärtskocka
  • 500 g mjölig potatis
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 tsk salt
  • 3 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 2 kvistar timjan
  • 50 g riven smakrik ost (exempelvis västerbottensost eller parmesan)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala skockor och potatis. Skiva tunt och lägg i en ugnsfast form. Skala och hacka vitlöken grovt och lägg i formen.
  3. Häll på salt, grädde, vatten och timjan. Blanda runt med rena händer.
  4. Strö över osten.
  5. Grädda i 45 minuten på 200 grader. Servera!
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Isabellas-kurs-sammanfattning

Gratis onlinekurs!

Missa inte vår italienska matlagningskurs - helt gratis!

Läs mer