Pilgrimsmussla med parmainlindad sparris

0 röster
4

Halstrad pilgrimsmussla som serveras med gratinerad parmainlindad sparris och smaskig balsamicocrème. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 pilgrimsmusslor (ganska stora)

Marinad:

  • 1 röd chilifrukt
  • 1 pressad vitlök
  • rivet skal av en limefrukt
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • 8 färska gröna sparrisar
  • 4 tunna fina skivor parmaskinka
  • riven parmesanost
  • en skvätt olivolja
  • flingsalt
  • ett par varv med pepparkvarnen

Gör så här

  1. Lägg pilgrimsmusslorna i marinaden.
  2. Skölj sparrisen och bryt av den nedre delen som kan vara lite träig, bryt därför av några centimeter av foten, där den knäcks naturligt.
  3. Lägg dem två och två och linda en skiva parmaskinka runt om.
  4. Lägg paketen i en ugnsfast form strö över lite parmesan ost, salt och peppar samt en skvätt olivolja.
  5. Gratinera i ugn ca 10 min i 225 grader, skär en liten bit och provsmaka. Sparrisen måste ha lite tuggmotstånd, timingen är oerhört viktig.
  6. Halstra musslorna någon minut per sida i en grillpanna så de får fina ränder.
  7. Lägg upp på varm tallrik tillsammans med sparrisen och dekorera med lite balsamicocreme.
20 oktober 2008
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept