Gratinerad hälleflundra med fetaostfylld tomatbakelse

Gratinerad hälleflundra med fetaostfylld tomatbakelse
Foto: TV4

Gratinerad hälleflundra med fetaostfylld tomatbakelse

Av: Jonas Langegård

Från: Halv åtta hos mig

6 ingredienser

Gratinerad hälleflundra toppad med pinjenöt- och fetaostfylld tomatbakelse. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Ingredienser

portioner
  • 400 g hälleflundra

Tomatbakelse

  • 2 fina tomater
  • Ett halvt förp fetaost, ca 75g
  • 50 g pinjenötter, rostade
  • 1 klyfta vitlök
  • 1-2 msk olivolja

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till fetaoströran och smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar.
  2. Dela tomaterna i halvor och gröp ur tomatköttet som du sedan fyller med röran.
  3. Salta och peppra litet på fisken och bryn den sedan i stekpanna på bägge sidorna (högst 1 min/sida), så den får lite fin färg.
  4. Lägg fiskbitarna på en plåt (gärna med bakplåtspapper) lägg på de fyllda tomathalvorna försiktigt.
  5. Så här långt kan du förbereda innan gästerna kommer.
  6. Gratinera ca 10 min i 225 grader. Servera på varma tallrikar och njut.