Glassfyllda citroner

Foto: Camilla Lindqvist
Glassfyllda citroner
3 ingredienser
Syrliga, härliga och fina citroner som efterrätt.
Kolla in fler recept och läs mer om
Ingredienser
- 1 l vaniljglass
- 12 citroner
- 3 msk Limoncello (eller annan citronlikör eller vodka)
Gör så här
- Halvtina glassen.
- Trimma botten på varje citron så att de står stadigt. Men ta det nätt så att det inte blir hål i botten. Då läcker de.
- Skär bort ett lock från varje citron och gröp ur allt kött med en vass kniv och en tesked. Spara 1 dl citronkött.
- Kör fruktköttet, glassen och limoncellon/citronlikören/vodkan till
- en slät smet i matberedare eller med stavmixer.
- Fyll skalen med blandningen.
- Locken på och frys i 5 timmar.
- Ställ i kylen 1 timme före servering så att glassen inte är hård som betong.
- Du kan givetvis också piffa till glassen med hackad choklad, syltat apelsinskal, bär och annat godis.