Stekta kycklingdumplings med mandusås
Stekta kycklingdumplings med mandusås
15 ingredienser
Härliga dumplings med mandusås!
Ingredienser
- kycklingfärs
- gyozaskinn, dumpling plattor
- Mandusås
Kycklingfärs:
- 400 g kycklinglårfilé
- 1 tsk Vitlök Kungsolo hackad
- 1 msk koriander, hackad
- 2 nypor fivespice
- 4 tsk fisksås
- 2 tsk limecest finrivet skal (bara det gröna)
- salt (vid behov)
Mandu sås:
- 4 msk sirap
- 4 msk soja
- 2 tsk ättika
- 2 tsk sesamolja
- 2 tsk cayennepeppar
Gör så här
- Lägg ca 1 msk färs i dumplingskinnet (gyoza) fäst kanterna med vatten servera med mandusås.
- Kycklingfärs:
- Hacka kycklingfiléen i små bitar till en grov färs.
- Tillsätt övriga ingredienser och blanda.
- Lägg ca 1 msk i mitten på en dim sum platta( Låt övriga dim sum plattor ligga kvar i förpackningen eller lägg dem i en fuktig handduk så att de inte torkar ut.
- Doppa fingret i en skål med vatten och stryk med fingret runt dim sum plattan.
- Vik ena kanten över den andra till en halv cirkel nagga kanten och kontrollera att plattan verkligen sitter ihop. Koka upp vatten.
- Lägg i dumplingen och koka i 4 minuter.ta upp och och smaka av.
- Salta färsen mer vid behov Lägg ut tre plattor i taget och gör enligt ovan.
- Dumplingarna kan ångas i 7 minuter eller koka i 4 minuter.
- Mandu sås:
- Blanda allt och bli glad.