Piccata
Piccata
17 ingredienser
Här är orignalversionen. Längre ner i receptet hittar du ett "lättare" alternativ där kycklingen inte paneras. Blanda gärna fler, olika rotfrukter och stek dem i ugnen.
Ett ”lättare” alternativ får du om du väljer bort att panera kycklingen. Om du hoppar över paneringen blir rätten 230 kcal lättare, dvs. nästan en halv lunchportion (550 kcal) i energi. Den här energin kommer till största delen från fett också, hela 62 %.
Woka finstrimlad kyckling eller använd en grillpanna och grilla kycklingfilén istället. Använd gärna många olika rotfrukter såsom gulbeta, rödbeta, potatis, persiljerot, rotselleri, majrova och morötter.
Du kan välja att steka i stekpannan men också ugnssteka i lite olivolja och vitlök. När du ugnssteker behövs inte lika mycket fett. Lycka till!
/Susanne Gustafsson, leg dietist
Ingredienser
- 4 kycklingfiléer
- 0,5 dl vetemjöl
- salt (efter smak)
- 2 ägg
- 100 g parmesanost, riven
- 2 msk olja
- 2 msk smör
- 1 kg blandade rotfrukter
- 2 msk olja + smör
- 1 chilifrukt
- 0,5 purjolök
- 1 gul lök
- 1 förp krossade tomater [ca 370 g]
- 1 gul lök
- 3 klyftor vitlök
- 1 citron
- 1 dl persilja
Gör så här
Kyckling
- Skär kycklingfiléerna till två tunna skivor vardera.
- Salta och pudra med vetemjöl.
- Vispa ägg med riven parmesan.
- Doppa kycklingfiléer och stek omgående i olja och smöret.
Rotfrukter
- Skala och skär rotfrukterna i 1/2-cm, oregelbundna, tärningar.
- Lägg i skivad purjo och hackad gul lök. Strimla chili i serveringsögonblicket.
- Tillsätt grovhackad persilja.
Tomater
- Hacka gul- och vitlöken och koka den försiktigt i olivoljan innan krossade tomaterna tillsätts.
- Kokas torr, smaksätt med salt och peppar.
- Servera med pressad citron.