Isglass på fläderblom

18 röster
Isglass på fläderblom
Foto: Stefan Wettainen

Det är förstås väldigt enkelt att göra en god isglass i frysen - bara man har inhandlat några isglassformar. Flädersmaken gör sig väldigt bra i iskall form. Ur boken Made in Sweden.

Färdig på: 5 minuter plus tid för infrysning.
Receptet är beräknat för 4–6 isglassar.

Receptet är hämtat ur boken Made in Sweden.

Visa mer

Du behöver

  • 3 dl fläderblomssaft, koncentrerad ekologisk
  • 3-4 dl vatten

Gör så här

  1. Blanda saft och vatten.
  2. Smaka av. Det ska smaka starkt och intensivt.
  3. Häll saften i glassformar och stick ner pinnarna.
  4. Låt det hela stå i frysen i minst 6 timmar.
23 juni 2010

laddar fler recept

Laddar fler recept