Räksallad med avokado och nobisdressing
Räksallad med avokado och nobisdressing
16 ingredienser
25 min
Fräsch räksallad med spenat, morötter, avokado och sockerärtor. Serveras med en nobisdressing.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
- 400 g skalade räkor
- 1 cosmopolitansallad
- 70 g färsk spenat
- 2 morötter
- 2 avokador
- 150 g sockerärtor
dressing
- 1 ägg
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 tsk dijonsenap
- 1 klyfta vitlök, riven
- 2 dl neutral olja (gärna raps)
- 0,5 dl gräslök, hackad
- salt
- vitpeppar
servering
- 1 citron, i klyftor
- ev 4 ägg
Gör så här
Dressing
- Koka ägget i exakt 3 minuter. Kyl av i kallt vatten, skala och lägg i en skål. Mosa med en gaffel och tillsätt vinäger, senap och vitlök. Tillsätt oljan droppvis och vispa kraftigt till det blir en krämig dressing. Smaka av med salt och vitpeppar och rör till sist i gräslök.
- Hyvla moroten, på mandolin eller med potatisskalare. Skiva sockerärtorna på längden. Skala och skiva avokadon.
- Lägg upp sallad och spenat och på den hyvlad morot, sockerärtor och avokadoskivor. Toppa med räkorna och ringla dressingen över. Servera med citronklyftor och eventuellt ägghalvor.