Japanska dumplings

Japanska dumplings
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Japanska dumplings

11 ingredienser

Det är faktiskt enkelt att göra dessa klassiska japanska små knyten. Färsen ska vara riktigt finmalen och av högsta kvalitet. En matberedare är till god hjälp när du ska göra fyllningen. Servera som tilltugg eller förrätt till sex personer. Som varmrätt räcker den till fyra.

Ingredienser

portioner
  • 35 wontondegplattor
  • 200 g fläskfärs
  • 200 g champinjoner
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 körsbärstomater
  • rapsolja, till stekning

Till servering:

  • japansk soja

Gör så här

  1. Ansa, dela och skiva champinjonerna. Skala och riv vitlöken. Stek svampen i oljan tills den fått fin färg. Låt vitlöken fräsa med i 20–30 sekunder, slå i soja och blanda. Låt svampen svalna i kyl. Kör färsen i matberedare på hög hastighet med ingefära och salt samt lite peppar tills färsen binder och blir som en klump. Tillsätt svampen och mixa ytterligare 20 sekunder.
  2. Lägg upp degplattorna på en skärbräda. Pensla två kanter av var platta med vatten och klicka på knappt 1 msk färs i mitten. Vik ihop till en triangel och tryck ihop kanterna ordentligt. Stek knytena gyllene i olja på båda sidor. Slå sedan i vatten så att det täcker bottnen på stekpannan, lägg på lock och låt knytena ångkoka i ca 2 minuter. Slå av vätskan.
  3. Servera gyozan på ett fat med sojan i dippskålar. Skiva tomaterna och garnera med den.