Norrland

Norrland
Foto: TV4

Norrland

28 ingredienser

1h

En välkomponerad förrätt bestående av råmarinerad lax, kalixlöjrom samt en kycklingsoppa.

**Vintips från Janne
74155 Lanson Gold Label Vintage Brut 1999

Janne bjöd även på**

Ugnsbakad gös

Tropical Fruit

Kolla in alla recept på

Klockan åtta hos stjärnorna.

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Råmarinerad lax

  • 400 g lax, tunt skuren
  • soja, med smak av ingefära
  • rapsolja
  • 80 g soja
  • 1 limefrukt, saft och zest
  • 1 ingefära, riven och saften av
  • 0,5 chilifrukt, hackad
  • ca 2 tsk citronsaft

Blinis

  • 100 g bovetemjöl
  • 60 g vetemjöl
  • 75 g gräddfil
  • 20 g äggula
  • 10 g jäst
  • 2,5 dl mjölk
  • 35 g äggvita
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Kycklingsoppa

  • 5 dl kycklingbuljong
  • 3 dl grädde
  • salt (efter smak)
  • vitpeppar (efter smak)

Lökconfit

  • 100 g silverlök
  • 120 g olja
  • vitpeppar (efter smak)
  • 50 g vinäger
  • salt (efter smak)
  • tryffelolja
  • 1 tryffel, liten och hackad

Gör så här

Råmarinerad lax

  1. Blanda alla ingredienser och låt laxen marineras i blandningen i ca 15 minuter.

Blinis

  1. Ljumma upp mjölken och rör ut jästen
  2. Blanda i äggula, gräddfil och mjöl och vispa till en jämn smet.
  3. Ställ sedan i kyl och låt jäsa i ett par timmar.
  4. Vispa upp äggvitan innan användning och rör ner i smeten.
  5. Stek sedan i plättjärn.

Kycklingsoppa

  1. Koka ihop buljong och grädde i ca 30 minuter och smaka sedan av med salt och vitpeppar.

Lökconfit

  1. Finhacka löken och sjud den i oljan på svag värme tills den är mjuk.
  2. Smaka av med vinäger, tryffel, salt och vitpeppar när löken har kallnat.