Indisk kyckling

Indisk kyckling
Foto: Frida Wismar
Jacob Wismar
Jacob Wismar

Indisk kyckling

160

5 steg att laga

13 ingredienser

Indisk mat som smakar som på restaurang!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 500 g kycklingfilé
  • olja, till stekning
  • 200 g kokosmjölk
  • 400 g tomater, passerade

Kryddpasta

  • 100 g cashewnötter
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk färsk ingefära, riven
  • 1 msk garam masala
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk kardemumma
  • 2 msk honung, flytande
  • 1 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar

Gör så här

  1. Kryddpasta
    Börja med kryddpastan och mixa alla ingredienser till en tjock smet.
  2. Skär kycklingfiléerna i kuber, ca 3x3 cm.
  3. Värm lite olja i en kastrull och fräs kycklingen tillsammans med kryddpastan.
  4. Tillsätt kokosmjölken och de passerade tomaterna och låt puttra på medelvärme ca 15 minuter.
  5. Servera med ris och sallad och garnera gärna med cashewnötter.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julmys

Så skapar du en stämningsfull jul

Tips!

Läs mer