Indisk kyckling

139 röster
4
Indisk kyckling
Foto: Frida Wismar

Indisk mat som smakar som på restaurang!

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g kyckling, filéer
  • olja till stekning
  • 200 g kokosmjölk
  • 400 g tomater, passerade

Kryddpasta

  • 100 g cashewnötter
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk ingefära, färskriven
  • 1 msk garam masala
  • 1 tsk spiskummin, malen
  • 1 tsk kardemumma
  • 2 msk honung, flytande
  • 1 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar

Gör så här

  1. Kryddpasta
    Börja med kryddpastan och mixa alla ingredienser till en tjock smet.
  2. Skär kycklingfiléerna i kuber, ca 3x3 cm.
  3. Värm lite olja i en kastrull och fräs kycklingen tillsammans med kryddpastan.
  4. Tillsätt kokosmjölken och de passerade tomaterna och låt puttra på medelvärme ca 15 minuter.
  5. Servera med ris och sallad och garnera gärna med cashewnötter.
23 november 2010

laddar fler recept

Laddar fler recept