• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Jacob Wismars italienska omelett

5 röster
4
Jacob Wismars italienska omelett
Foto: Frida Wismar
4
4 portioner

Du behöver

  • 6 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 2 tomater
  • 2 konserverade kronärtskockshjärtan
  • 0,5 dl Italian tomato
  • 1 dl svarta oliver utan kärnor
  • 200 g kyckling, stekt i bitar
  • 100 g prosciutto (eller bresaola)
  • 100 g mozzarellaost
  • babyspenat
  • olja, till stekning

Italian tomato 1 sats:

  • 1 dl balsamvinäger
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,7 dl vatten
  • 2 klyfta vitlök, finhackade
  • 1 msk honung
  • 0,5 msk torkad basilika
  • 0,5 dl olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Italian tomato essens: Rör ihop alla ingredienser utom olivolja i en skål. Häll sedan sakta ner oljan under omrörning. Smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Skiva tomaterna och dela kronärtskockshjärtana i stora bitar.
  4. Blanda ägg, salt, peppar och Italian tomato-essens i en skål.
  5. Hetta upp olja i en medelvarm stekpanna, häll ner omelettsmeten och låt vara någon minut tills den nästan stelnat. Dra sedan av från plattan.
  6. Lägg på kycklingen, tomaterna, oliverna och kronärtskockan.
  7. Bryt mozzarellan i bitar och lägg på.
  8. Ställ in stekpannan i ugnen tills omeletten är helt stelnad och osten fått färg.
  9. Lägg på bresaolan och prosciutton samt lite babyspenat före servering.
8 november 2010