Jacob Wismars italienska omelett

Jacob Wismars italienska omelett
Foto: Frida Wismar
Jacob Wismar
Jacob Wismar

Jacob Wismars italienska omelett

5

9 steg att laga

21 ingredienser

Omelett är nog den enklaste maträtten som finns! Den är snabblagad, god, mättande och har lågt GI-värde. Kan det bli så mycket bättre? Här är en omelett med italienska smaker av prosciutto, oliver och tomat.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 6 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 2 tomat
  • 2 konserverade kronärtskockshjärtan
  • 0,5 dl Italian tomato
  • 1 dl svarta oliver utan kärnor
  • 200 g kyckling, stekt i bitar
  • 100 g prosciutto (eller bresaola)
  • 100 g mozzarellaost
  • babyspenat
  • olja, till stekning

Italian tomato 1 sats:

  • 1 dl balsamvinäger
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,7 dl vatten
  • 2 klyfta vitlök, finhackade
  • 1 msk honung
  • 0,5 msk torkad basilika
  • 0,5 dl olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Italian tomato essens: Rör ihop alla ingredienser utom olivolja i en skål. Häll sedan sakta ner oljan under omrörning. Smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Skiva tomaterna och dela kronärtskockshjärtana i stora bitar.
  4. Blanda ägg, salt, peppar och Italian tomato-essens i en skål.
  5. Hetta upp olja i en medelvarm stekpanna, häll ner omelettsmeten och låt vara någon minut tills den nästan stelnat. Dra sedan av från plattan.
  6. Lägg på kycklingen, tomaterna, oliverna och kronärtskockan.
  7. Bryt mozzarellan i bitar och lägg på.
  8. Ställ in stekpannan i ugnen tills omeletten är helt stelnad och osten fått färg.
  9. Lägg på bresaolan och prosciutton samt lite babyspenat före servering.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julmys

Så skapar du en stämningsfull jul

Tips!

Läs mer