Italiensk tomatsill på Ernsts vis

15 m

Total njutning ger Ernsts röda sill med mycket tomatsmak, basilika och lök. Eftersom det är 5-minuterssill som används går den på ett kick att svänga ihop.

Sillen håller 4-6 veckor om du är noga med att ha rena händer  och redskap samt steriliserade burkar.

8 december 2016
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
15 m

Du behöver

  • 840 g 5-minuterssill (2 förp.)
  • 1 rödlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 250 g cocktailtomater
  • 2 msk olivolja
  • 100 g tomatpuré
  • 1 kruka basilika
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Hacka rödlök och vitlök grovt. Skär tomaterna i fyra delar.
  2. Sautera löken och tomatpurén i oljan, utan att löken tar färg. Tillsätt tomaterna och stek ytterligare lite. Krydda med svartpeppar.
  3. Lägg tomat- och lökfräset i en bunke och blanda upp med 1-2-3 lagen från förpackningen.
  4. Skär sillen i 1-2 cm stora bitar och blanda med tomatsåsen. Blanda i basilikan.
  5. Förvara i tättslutande glasburk.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept