Italiensk fiskgryta med citron, oliver och örter
Italiensk fiskgryta med citron, oliver och örter
16 ingredienser
30 min
Lättlagad vardagslyx med smaker från Italien - torskfilé, tomater, vitt vin, oliver, citron och örter. Receptet innehåller mindre än 500 kcal per portion.
Ingredienser
- 0,5 purjolök
- 2 klyftor vitlök
- 1 msk olivolja
- 1 msk tomatpuré
- 400 g tomat (eller 1 burk hela konserverade tomater)
- 1 dl vitt vin
- 3 dl vatten
- 1,5 msk fiskfond
- 150 g gröna oliver (inlagda, ej i olja)
- 3-4 kvistar färsk timjan
- 500 g torskfilé
- salt
- peppar
- 0,5 citron
- färsk basilika
Servering
- 3 dl bulgur
Gör så här
- Koka bulgur enligt anvisningar på förpackningen.
- Skiva lök och vitlök och fräs i olja i en panna eller kastrull. Fräs tills det börjar mjukna utan att ta färg. Tillsätt tomatpurén och låt den bli lite rostad. Tillsätt sedan tomater och fräs tills tomaterna mjuknat helt.
- Häll på vin och låt koka in några sekunder. Tillsätt sedan vatten, fond, timjan och oliver. Låt puttra 5 minuter.
- Skär fisken i mindre bitar och lägg ner i pannan. Sätt på ett lock och låt puttra ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Toppa grytan med rivet citronzest, lite citronsaft och färsk basilika. Servera med bulgur.
Näringsinnehåll per portion:
Kcal: 395
Protein: 30 g
Fett: 10 g
Kolhydrater: 39 g