• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Isacs tom kha gai med nudlar

Isacs tom kha gai med nudlar
Foto: tv4

Isacs tom kha gai med nudlar

4 steg att laga

14 ingredienser

20 min

Soppa med kokosmjölk, kyckling, äggnudlar, limeblad och röd chilipasta. Toppas med färsk koriander.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g kokosmjölk
  • 2 krm röd chilipasta (Thai)
  • 1 dl vatten
  • 2 msk kycklingbuljong
  • 1 msk risvinäger
  • 2 msk strösocker
  • 2 citrongräs
  • 5 limeblad
  • 1 halvtummestor galangal riven (eller färsk ingefära)
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 300 g kycklingbröst, tunt skivad
  • 250 g äggnudlar
  • 6 msk färsk koriander, hackad
  • 3 krm salt

Gör så här

  1. Krossa nudlarna och blötlägg i kranvarmt vatten.
  2. Koka upp kokosmjölk, röd currypasta, vatten, buljong, vinäger, socker, vitlök och galangal/ingefära.
  3. Krossa citrongräs och limeblad lätt med baksidan av en kniv. Lägg i dem i soppan och låt koka ca 5 minuter.
  4. Lägg i kycklingen koka 2 minuter, lägg i nudlarna koka upp. Ta bort limebladen och citrongräset servera i skål och garnera med koriander.