Laxbullar med sultansås

Laxbullar med sultansås
Foto: TV4

Laxbullar med sultansås

Av: Isabell Kardell

Från: Nyhetsmorgon

14 ingredienser

Egna laxbullar är inte särskilt svårt, och blir mycket gott när de som i det här receptet smaksätts med chili, fläsk och gräslök. Servera med en sötsyrlig sås.

Här kan du se matklippet från Nyhetsmorgon!

Ingredienser

portioner
  • 400 g laxfilé, skinn- och benfri
  • 100 g rökt sidfläsk
  • 0,5 spansk peppar (chilifrukt)
  • 2 msk gräslök, hackad
  • ströbröd
  • 1 dl sultanrussin
  • 3 dl fiskbuljong (3 dl vatten + 0,5 tärning)
  • 1,5 msk maizenaredning
  • 1,5 msk ättiksprit 12 %
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk sirap
  • smör
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Finhacka sidfläsket. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten.
  2. Skär laxen i bitar. Mixa några sekunder i matberedare till en grov färs.
  3. Blanda färsen med fläsk, chili och gräslök. Tillsätt ¾ tsk salt och forma 4 biffar.
  4. Vänd dem i ströbröd och stek i smör i en stekpanna.
  5. Koka russinen i buljongen ca 5 minuter. Rör ner Maizena redning. Låt puttra ytterligare några minuter.
  6. Smaksätt med ättiksprit, soja, sirap, 2 tsk salt och 1 krm peppar. Rör ner ½ msk smör.
  7. Servera laxbullarna med såsen, kokt potatis och lite ångad bladspenat.