Äggterrin med rysk sill

Foto: TV4
Äggterrin med rysk sill
14 ingredienser
En terrin med ägg och potatis toppad med rysk sill och rödlök. En lyxig variant dekoreras med rom.
Dryck till maten
Vodka beLuga
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 3 ägg, kokta
- 2 potatisar, kokta
- 3 gelatinblad
- 0,5 tsk salt
- 0,25 tsk peppar
- 2 msk dill, hackad
- 2 msk gräslök, hackad
- 0,5 rödlök
- 200 g färskost, naturell
- 2 dl majonnäs
Tillbehör
- 3 sillfiléer (ryska)
- rödlök
- dill, gräslök eller persilja
- ev rom
Gör så här
- Grovhacka äggen.
- Skala potatisen och skär den i biten
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
- Blanda färskost och majonnäs.
- Krydda med salt och peppar.
- Finhacka löken.
- Blanda ner lök, dill och grässlök i ostsmeten.
- Smält gelatinbladen i en kastrull.
- Rör ner gelatinet i ostsmeten.
- Vänd försiktig ner ägg och potatis.
- Fördela smeten i en avlång form, klädd invändigt med plastfolie.
- Ställ i kylskåpet några timmar.
- Skär terinnen i skivor.
- Lägg 3 bitar sill på terrinen och skär löken i ringar.
- Garnera med lökringar, persilja, gräslök eller dill.
- Toppa gärna med lite rom.