Insalata Caprese

Fernando Di Lucas caprese
Foto: Charlie Drevstam

Insalata Caprese

7 ingredienser

10 min

“Insalata Caprese är en berömd sallad från Capri som man numera kan äta över hela Italien. En enkel rätt till utseendet men inte till smaken. På äkta medelhavsvis baseras den på ett fåtal råvaror av högsta kvalitet som får tala för sig själva. Allra godast blir den med riktigt röda, solmogna tomater och äkta buffelmozzarella. Med några blad färsk basilika fullbordas den italienska flaggans färger: grön, vit, röd, berättar Fernando Di Luca.”

Ingredienser

portioner
  • 200 g buffelmozzarella
  • 300 g tomat (solmogna)
  • 1 kruka färsk basilika
  • extra virgin olivolja
  • salt
  • peppar
  • surdegsbröd (färskt)

Gör så här

  1. Ta fram mozzarellaosten 30 minuter innan servering och låt den bli rumsvarm. Skär tomaterna i ojämna bitar och lägg på ett fat.
  2. Bryt mozzarellan med händerna och lägg på fatet. Vänd ihop med basilikablad, olivolja, salt och peppar.
  3. Servera gärna med surdegsbröd.
TIPS!