Inlagd sill med lök och morot

NYHET
Inlagd sill med lök och morot
Foto: Köket.se
Kocknas-kamp-2017 Viktor-Westerlind
Kocknas-kamp-2017 Viktor-Westerlind

Inlagd sill med lök och morot

11 ingredienser

30 min + tid i kyl

Egen inlagd sill med lök, morot, peppar och kryddnejlika är en uppskattad rätt till midsommar.

Ingredienser

Inläggningslag

  • 6-7 dl strösocker
  • 9 dl vatten
  • 1 rödlök, skalad och skivad
  • 1 gul lök, skalad och skivad
  • 1 morot, skalad och skivad
  • 10 kryddpepparkorn
  • 10 vitpepparkorn
  • 4 hela nejlikor
  • 2 lagerblad
  • 3 dl ättiksprit 12 %

Sill

  • 2 förp inläggningssill

Gör så här

Inläggningslag

  1. Koka upp alla ingredienser till lagen (förutom ättikan) och låt sjuda i ca 10 minuter.
  2. Tillsätt ättikan och låt svalna. Häll gärna över lagen i en ny bunke eller form så att det svalnar fortare.

Sill

  1. Trimma sillfiléerna om det behövs, det vill säga kantskär lite på ryggen och eventuellt på buken. Putsa bort lösa delar.
  2. Skär sillen i portionsbitar och lägg dem i en burk eller skål.
  3. Slå sedan den kalla lagen över sillbitarna.
  4. Låt sillen stå i kylen i några timmar, eller över natten så att sillen hinner mogna.

Överkurs

  1. Om sillen får stå för länge i lagen så blir lagen lite grumlig, då kan du enkelt byta ut lagen så att du har ny och fräsch lag till serveringen.