Inlagd matjessill med brynt smör
Inlagd matjessill med brynt smör
14 ingredienser
3 dygn
Inlagd matjesill med brynt smör, krossat ägg och potatis är en riktigt god kombination perfekt så här i juletid.
Se Fredrik Eriksson laga receptet

Ingredienser
- 4 matjessill
- 0,9 dl vatten
- 1,2 dl strösocker
- 4 msk ättiksprit 12 %
- 1 lagerblad
- 5 hela nejlikor
- 8 pepparkorn, stöta
- 0,5 rödlök
Servering
- potatis, krossad
- smör, brynt
- ägg
- gräslök
- dill
- gräddfil
Gör så här
- Skölj av lagen från matjessillen.
- Koka upp allt utom löken. Lägg sedan i löken och låt svalna.
- Låt lagen bli riktigt kall innan du slår den över sillen.
- Låt dra i ca 3 dygn.
- Servera sillen med lite krossad potatis, brynt smör, grovhackat ägg, gräslök, dill och gräddfil.