Inlagd matjessill med brynt smör

koket.se
Inlagd matjessill med brynt smör
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Inlagd matjessill med brynt smör

14 ingredienser

3 dygn

Inlagd matjesill med brynt smör, krossat ägg och potatis är en riktigt god kombination perfekt så här i juletid.

Se Fredrik Eriksson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner sats
  • 4 matjessill
  • 0,9 dl vatten
  • 1,2 dl strösocker
  • 4 msk ättiksprit 12 %
  • 1 lagerblad
  • 5 hela nejlikor
  • 8 pepparkorn, stöta
  • 0,5 rödlök

Servering

  • potatis, krossad
  • smör, brynt
  • ägg
  • gräslök
  • dill
  • gräddfil

Gör så här

  1. Skölj av lagen från matjessillen.
  2. Koka upp allt utom löken. Lägg sedan i löken och låt svalna.
  3. Låt lagen bli riktigt kall innan du slår den över sillen.
  4. Låt dra i ca 3 dygn.
  5. Servera sillen med lite krossad potatis, brynt smör, grovhackat ägg, gräslök, dill och gräddfil.