Inkokt röding med färskpotatis

POPULÄRT
koket.se
Inkokt röding med färskpotatis
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Inkokt röding med färskpotatis

18 ingredienser

1 h

Nu när våren är på intåg är färskpotatis riktigt nykommet! I den här rätten får potatisen sällskap av inkokt röding vilket komemr att få alla dina sinnen att jubla över att våren är här.

Se Fredrik Eriksson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Inkokt röding

  • 600 g röding, 4 bitar med eller utan skinn
  • 1 l vatten
  • dillstjälkar
  • 2-3 tsk salt (beroende på hur salt du önskar rätten)
  • 3 citroner, i skivor

Tillbehör

  • 1 gurka
  • 2 tomater
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk vinäger
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 gemsallad

Färskpotatis

  • 800 g färskpotatis
  • 1 kruka dill

Sås

  • 1 dl crème fraîche
  • strösocker
  • 0,5 kruka dill

Servering

  • 0,5 kruka dill

Gör så här

Inkokt röding

  1. Koka upp lagen och sjud rödingen i ca 2 minuter.
  2. Du kan även lägga rödingen i en form, slå över lagen och sedan tillaga i ugnen på 150 grader i ca 5 minuter. Skinnet ska släppa och innertemperaturen ska vara mellan 50-54 grader beroende på om du önskar lite kärna eller helt genomkokt.
  3. Om du önskar att äta rödingen kall så låt den svalna i lagen.

Tillbehör

  1. Skala gurkan randig och skiva sedan den samt tomaterna tunt.
  2. Lös upp sockret i vinägern tillsammans med salt och vitpeppar. Vänd sedan ner blandingen bland gurkan och tomaten. Låt dra ca en halvtimme.
  3. Plocka salladsbladen och skölj bladen.

Färskpotatis

  1. Koka potatisen med dillstjälkar.

Sås

  1. Koka upp crème fraîche med lite lag från rödingen och en nypa socker, vispa såsen slät.
  2. Finhacka dillen och vänd ner i såsen.

Servering

  1. Servera rödingen ljummen med nykokt potatis, sallad, inlagd gurka och tomat samt toppa med dillvippor och den varma såsen.