Smula 50 g jäst i en bunke, häll på 5 dl ljummet vatten och rör om, lägg i 2 tsk salt, 2 msk matolja och 8 dl vetemjöl, rör detta tills degen släpper botten i bunken.
Låt jäsa cirka 30 minuter.
Lägg degen formad till en bulle på en plåt och grädda i 30 minuter i 200 grader.
Låt brödet kallna, skär ut en båtform av brödet cirka 1 cm tjock och cirka 1 dm lång.
Topping
Lägg sedan på majonäsen som är blandad med 2 msk hackad dill på brödet, sedan 1/4 kokt ägg på mitten, lägg på färska skalade räkor runt om.
På mitten av båten sätts en tandpetare som trätts på ett segelformat salladsblad.
På båda sidor om detta salladsblad bygger man två lanternor, på vänster sida en tsk hackad röd paprika och på höger sida en tsk hackad grön paprika, lägg små tunna citronskivor runt om.
I aktern på brödbåten dekorerar man med en dillkvist som skall vara rodret.