Indiskt kryddad lax med ris och yoghurtsås

Indiskt kryddad lax med ris och yoghurtsås
Foto: TV4
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Indiskt kryddad lax med ris och yoghurtsås

67

4 steg att laga

14 ingredienser

30 m

Stekt lax smaksatt med yoghurt och indiska kryddor som garam masala, spiskummin och kardemumma. Den lena yoghurtsåsen passar perfekt till den smakrika laxen!

Ingredienser

portioner4 portioner

lax

  • 4 fryst lax, filéer, tinad
  • 2 tsk garam masala
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 0,5 dl matyoghurt

Sås

  • 0,5 gurka
  • 2,5 dl matyoghurt
  • 1 tsk salt

Servering

  • 2 dl ris
  • 1 gul lök, finhackad
  • 0,5 tsk kardemumma
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1 broccoli

Gör så här

  1. Fräs riset med finhackad gul lök och kardemumma i en kastrull och när det fått fin färg häller du på buljongen och låter det koka klart.
  2. Blanda alla kryddorna till laxen med 0,5 dl av matlagningsyoghurten och vänd laxen i röran. Stek laxen i en varm panna ca 3 minuter på varje sida.
  3. Kärna ur gurkan och skär den i små kuber, ca 0,5 cm. Blanda resterande yoghurt med salt och gurkan.
  4. Ånga broccolin lätt. Servera fisken genast när den är nystekt tillsammans med riset, yoghurtsåsen och broccoli.
TIPS!
läs mer
Sofia Antonsson 2

4 tips för känslig mage

Dietisten Sofia Antonssons tips för dig med IBS

Läs mer