Indiskt kryddad lax med ris och yoghurtsås

40 röster
30 m
4
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Lax

  • 4 filéer fryst lax, tinad
  • 2 tsk garam masala
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk spiskummin
  • 0,5 dl matlagningsyoghurt

Sås

  • 0,5 gurka
  • 2,5 dl matlagningsyoghurt
  • 1 tsk salt

Servering

  • 2 dl ris
  • 1 gul lök, finhackad
  • 0,5 tsk kardemumma
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1 broccolistånd

Gör så här

  1. Fräs riset med finhackad gul lök och kardemumma i en kastrull och när det fått fin färg häller du på buljongen och låter det koka klart.
  2. Blanda alla kryddorna till laxen med 0,5 dl av matlagningsyoghurten och vänd laxen i röran. Stek laxen i en varm panna ca 3 minuter på varje sida.
  3. Kärna ur gurkan och skär den i små kuber, ca 0,5 cm. Blanda resterande yoghurt med salt och gurkan.
  4. Ånga broccolin lätt. Servera fisken genast när den är nystekt tillsammans med riset, yoghurtsåsen och broccoli.
19 november 2016

Fler goda recept