Indiskt kryddad lax med ris och yoghurtsås

Indiskt kryddad lax med ris och yoghurtsås
Foto: TV4
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Indiskt kryddad lax med ris och yoghurtsås

68

14 ingredienser

30 m

Stekt lax smaksatt med yoghurt och indiska kryddor som garam masala, spiskummin och kardemumma. Den lena yoghurtsåsen passar perfekt till den smakrika laxen!

Ingredienser

portioner4

lax

  • 4 fryst lax, filéer, tinad
  • 2 tsk garam masala
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 0,5 dl matyoghurt

Sås

  • 0,5 gurka
  • 2,5 dl matyoghurt
  • 1 tsk salt

Servering

  • 2 dl ris
  • 1 gul lök, finhackad
  • 0,5 tsk kardemumma
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1 broccoli

Gör så här

  1. Fräs riset med finhackad gul lök och kardemumma i en kastrull och när det fått fin färg häller du på buljongen och låter det koka klart.
  2. Blanda alla kryddorna till laxen med 0,5 dl av matlagningsyoghurten och vänd laxen i röran. Stek laxen i en varm panna ca 3 minuter på varje sida.
  3. Kärna ur gurkan och skär den i små kuber, ca 0,5 cm. Blanda resterande yoghurt med salt och gurkan.
  4. Ånga broccolin lätt. Servera fisken genast när den är nystekt tillsammans med riset, yoghurtsåsen och broccoli.