Indiska musslor med krispigt rispapper

NYHET
Indiska musslor med krispigt rispapper
Foto: Erik Videgård
Erik Videgård KK 2024
Erik Videgård KK 2024

Indiska musslor med krispigt rispapper

18 ingredienser

20 min

Krispigt, fräscht och gott i en och samma tugga. Indiska musslor med krispigt rispapper är verkligen en perfekt rätt att bjuda på i sommar.

Frågor om recptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om recptet?

Följ Erik Videgård på Instagram, där svarar han på alla frågor om sina recept

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 msk rapsolja
  • 2 msk ingefära, finhackad
  • 14 curryblad (kan uteslutas)
  • 5 limeblad, finstrimlade
  • 2 rödlökar, finhackade (små)
  • 2 msk vitlök, finhackad
  • 3 gröna chilifrukter, hackade och urkärnade
  • 2 tomater, finhackade
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 dl vatten
  • 1 förp blåmusslor, skrapade
  • 2,5 dl kokosmjölk
  • 2,5 dl vatten
  • 2 msk limejuice
  • 1 tsk risvinäger
  • rispapper, friterade och brutna i bitar

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en wok.
  2. Fräs ingefära, curryblad och limeblad hastigt.
  3. Tillsätt lök, vitlök samt chili och fortsätt fräsa tills löken mjuknat.
  4. Häll i tomaterna och saltet.
  5. Fortsätt fräsa tills oljan lägger sig på toppen, det tar ca 5 minuter.
  6. Tillsätt gurkmeja samt chiliflakes och fräs i ytterligare 30 sekunder.
  7. Häll i 2 dl vatten och koka upp.
  8. Tillsätt musslorna och sjud i 5 minuter tills musslorna har öppnat sig.
  9. Sänk värmen och tillsätt kokosmjölken och 2.5 dl vatten, koka upp.
  10. Häll i limejuice och vinäger.
  11. Värm upp allt och servera med rispappret.