Hummertacos

NYHET
Hummertacos
Daniel Mullern
Daniel Mullern

Hummertacos

17 ingredienser

30 min + tid i kyl

Den här lyxiga versionen på tacos bjuder på hummer, chilimajonnäs och syrad jalapeño.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Chilimajonnäs

  • 2 äggulor
  • 1 msk risvinäger
  • 0,5 msk japansk soja
  • 2 dl rapsolja (neutral)
  • 1 msk gochujang
  • salt
  • svartpeppar

Syrad jalapeño

  • 1 jalapeño
  • 2 tsk salt
  • 1 msk ättiksprit 12 % (eller vinäger)

Hummer

  • 2 hummerstjärtar
  • 2 msk matolja
  • 20 g smör
  • salt

Tomat

  • 1 gröna tomater

Servering

  • tortillabröd
  • 8 shisoblad

Gör så här

Håll skärmen tänd

Chilimajonnäs

  1. Mixa äggulor med vinäger och soja.
  2. Mixa sedan försiktigt i oljan.
  3. Tillsätt gochujang samt smaka upp med salt och peppar.
  4. Lägg upp i spritspåse och förvara i kylen.

Syrad jalapeño

  1. Skiva jalapeño tunt.
  2. Vänd upp jalapeñon med lite salt och ättika. Låt stå minst 1 timme.

Hummer

  1. Stek hummerstjärtarna hårt i matolja och smör.
  2. Vänd stjärtarna och stek dem tills de är klara.
  3. Salta stjärtarna lätt och skär dem i åtta bitar.

Tomat

  1. Hyvla de gröna tomaterna tunt, gärna åtta perfekta skivor.

Servering

  1. Täck tortillabröd med shisoblad och grön tomat.
  2. Spritsa på lite chilimajonnäs och toppa med hummer samt en skiva syrad jalapeño.