Hummersoppa med ravioli

NYHET
Hummersoppa med ravioli
Foto: Köket.se
Ludwig Tjörnemo profilbild
Ludwig Tjörnemo profilbild

Hummersoppa med ravioli

32 ingredienser

30 min

Lyxig hummersoppa med ravioli passar utmärkt vid festliga tillfällen.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Ravioli

  • 1 schalottenlök
  • 10 g chilifrukt
  • 1 klyfta vitlök
  • smör
  • 100 g hummer, kokt kött
  • 2 msk färskost
  • 4 tomater (små)
  • citronskal
  • citronsaft
  • salt
  • svartpeppar
  • fänkålsfrö, malda
  • 10 g gräslök
  • 12 gyozablad
  • äggula

Hummersoppa

  • 1 lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 stjälk stjälkselleri
  • 0,5 fänkål
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 hummerskal
  • 6 dl grädde
  • 10 svartpepparkorn
  • 1 kvist timjan
  • 1 kvist rosmarin
  • salt
  • citron
  • peppar

Servering

  • sötmandel
  • gurka
  • forellrom

Gör så här

Håll skärmen tänd

Ravioli

  1. Finhacka lök, chili samt vitlök och fräs försiktigt i en kastrull med lite smör.
  2. Tillsätt hummer, färskost och tomat.
  3. Smaka upp med citron, salt, peppar och fänkålsfrö.
  4. Avsluta med finhackad gräslök.
  5. Lägg ut gyozabladen och pensla dem med äggula.
  6. Lägg en liten klick av hummerröran i mitten och vik ihop dem.
  7. Koka ca 3 minuter.

Hummersoppa

  1. Fräs alla grönsaker tills de är mjuka.
  2. Tillsätt vin och tomatpuré. Låt koka 1 minut.
  3. Tillsätt hummerkropparna och grädde. Låt koka ca 10 minuter på medelvärme och låt sedan stå och dra i ca 30 minuter.
  4. Sila och reducera ner soppan till önskad konsistens.
  5. Smaka upp med salt, citron och peppar.

Servering

  1. Lägg lite hackad mandel och gurka i botten på tallrikarna för extra konsistens.
  2. Häll i soppan med ravioli.
  3. Toppa med lite forellrom.