Hummersallad med blodgrape och avokado

Hummersallad med blodgrape och avokado
Foto: Tv4

Hummersallad med blodgrape och avokado

Av: Ulf - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

30 m

Hummersallad med blodgrape och avokado är både en fräsch och lyxig förrätt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 2 humrar (kokta)
  • 2 blodgrapefrukter
  • 3 avokador
  • salladsmix

Vinägrett

  • 1 limefrukt, saften
  • 1 msk honung
  • 1 dl olivolja
  • salt
  • peppar

Till servering

  • 4 vitt bröd

Gör så här

  1. Klyv humrarna och plocka ur köttet ur stjärt och klor.
  2. Filéa grapefrukten och skär avokadon i klyftor.
  3. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten och smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg upp sallad, avokado och grapefrukt på en tallrik, fördela hummer köttet över och ringla över lite vinägrett. Servera med kuvertbröd.