Hummercocktail

Hummercocktail
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Hummercocktail

12 ingredienser

Har du inte gammaldags coctailskålar i porslinsskåpet går det bra att servera förrättscocktail i dubbla glasskålar med is i den understa.

Ingredienser

portioner
  • 2 kokta humrar
  • 12 sparris
  • 10 champinjoner
  • 0,25 salladshuvud

dressing:

  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl gräddfil
  • 1 msk chilisås
  • 1 krm paprikapulver
  • salt
  • vitpeppar

Till garnering:

  • 4 citroner, klyftor
  • 4 dillkvistar

Gör så här

  1. Dressing: Rör ihop gräddfil och majonnäs. Blanda ner chilisås och krydda med paprikapulver, salt och peppar.
  2. Tina hummern och rensa ut köttet. Skär köttet i fina bitar men spar klorna till garnering. Skala och ansa sparrisen vid behov och koka den i lättsaltat vatten. Låt den rinna av. Strimla grönsallaten fint och skiva champinjonerna tunt.
  3. Lägg sallat och champinjoner i bottnen av ett cocktailglas. Lägg på hummer och häll över dressingen. Toppa med sparris och hummerklor och garnera med citron och dill.