Hummercocktail

0 röster
4
Hummercocktail
Foto: TV4

Har du inte gammaldags coctailskålar i porslinsskåpet går det bra att servera förrättscocktail i dubbla glasskålar med is i den understa.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 kokta humrar
  • 12 sparrisar
  • 10 champinjoner
  • 0,25 sallatshuvud
  • Dressing:
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl gräddfil
  • 1 msk chilisås
  • 1 krm paprikapulver
  • salt och malen vitpeppar
  • Till garnering:
  • 4 citronklyftor
  • 4 dillkvistar

Gör så här

  1. Dressing: Rör ihop gräddfil och majonnäs. Blanda ner chilisås och krydda med paprikapulver, salt och peppar.
  2. Tina hummern och rensa ut köttet. Skär köttet i fina bitar men spar klorna till garnering. Skala och ansa sparrisen vid behov och koka den i lättsaltat vatten. Låt den rinna av. Strimla grönsallaten fint och skiva champinjonerna tunt.
  3. Lägg sallat och champinjoner i bottnen av ett cocktailglas. Lägg på hummer och häll över dressingen. Toppa med sparris och hummerklor och garnera med citron och dill.
26 januari 2009
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept