Hummer med chili- och vitlöksdipp

Hummer med chili- och vitlöksdipp
Foto: TV4

Hummer med chili- och vitlöksdipp

Av: Tony - Rättvik

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

1 h

Lyxig förrätt på hummer med chili- och vitlöksdipp! 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

hummer

  • 2 humrar, färska
  • salt
  • färsk dill
  • smör, till stekning
  • 2 klyftor vitlök, pressade

Dipp

  • 4 dl majonnäs
  • 1 dl dijonsenap
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 1 krm chiliflakes

Gör så här

Hummer

  1. Koka upp vatten i en stor kastrull. Tillsätt salt.
  2. När vattnet kokat upp lägg en hummer med huvudet före. När vattnet på nytt kokat upp läggs den andra hummern i.
  3. Koka i ca. 8–10 minuter (beror på hummerns storlek, räkna ca. 2 min./100 g).
  4. Lägg sedan humrarna i ett kallt vattenbad med färsk dill och lite salt i. Låt de ligga i vattnet tills de svalnat, ca. 30–60 minuter (ju längre tid ju mer smak).
  5. Dela hummern på hälften, plocka bort magsäcken (grönaktig liten påse).
  6. Fräs halvorna i stekpanna i ca. 30–60 sek (med köttet nedåt) i smör och pressade vitlöksklyftor.
  7. Knäck klon så att man lättare kommer åt köttet samt lossa köttet i stjärtdelen av hummern.

Dipp

  1. Blanda alla ingredienser i en bunke, rör försiktigt men noga. Serveras kall.