Lyxig förrätt på hummer med chili- och vitlöksdipp!
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Koka upp vatten i en stor kastrull. Tillsätt salt.
När vattnet kokat upp lägg en hummer med huvudet före. När vattnet på nytt kokat upp läggs den andra hummern i.
Koka i ca. 8–10 minuter (beror på hummerns storlek, räkna ca. 2 min./100 g).
Lägg sedan humrarna i ett kallt vattenbad med färsk dill och lite salt i. Låt de ligga i vattnet tills de svalnat, ca. 30–60 minuter (ju längre tid ju mer smak).
Dela hummern på hälften, plocka bort magsäcken (grönaktig liten påse).
Fräs halvorna i stekpanna i ca. 30–60 sek (med köttet nedåt) i smör och pressade vitlöksklyftor.
Knäck klon så att man lättare kommer åt köttet samt lossa köttet i stjärtdelen av hummern.
Dipp
Blanda alla ingredienser i en bunke, rör försiktigt men noga. Serveras kall.