Hummer med avokado, grapefrukt, sjökorall och shisoblad

1 röst
30 m
4
Hummer med avokado, grapefrukt, sjökorall och shisoblad
Foto: Tv4

Läcker och lyxig rätt med hummer, avokado, syrlig grapefrukt och en krämig hummermajonnäs. Ett enkelt och perfekt recept inför helgen!

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Hummermajonnäs

  • 1 äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1-2 tsk champagnevinäger
  • 2 dl hummerolja
  • salt
  • peppar

Servering

  • 140 g kokt hummerkött
  • 1 avokado
  • 2 cm gurka, skalad
  • 1 grapefrukt
  • 50 g sjökorall, förvälld
  • 4 msk brödsmulor, stekta
  • salt
  • peppar

Garnering

  • shisoblad
  • shisokrasse
  • dill
  • buskkrasse
  • rädisor
  • ätbara blommor

Gör så här

  1. Hummermajonnäs
    Vispa ihop äggula, dijonsenap och 1 tsk vinäger. Tillsätt hummeroljan droppvis under ständig vispning till en fast majonnäs. Smaka av med salt, peppar och ev. lite mer vinäger.
  2. Servering
    Skär hummerköttet i mindre bitar. Skär avokadon i 8 klyftor. Skiva gurkan tunt på mandolin. Skala och skär ut filéer av grapefrukten och sedan i mindre bitar.
  3. Krydda hummer, avokado och gurka med lite salt och peppar. Lägg avokado, hummer och grapefrukt på tallrikar.
  4. Lägg på sjökorall, stekta brödsmulor över. Ringla över hummermajonnäs och täck med skivad gurka.
  5. Garnering
    Garnera med shisoblad, shisokrasse, dill, buskkrasse, rädisor och blommor.
29 mars 2019

Laddar fler recept...