• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Högrevsburgare med karamelliserad svamp och tryffelmajonnäs

5 röster
1 h
6 miniburgare
Högrevsburgare med karamelliserad svamp och tryffelmajonnäs
Foto: Charlotte Gawell
1 h
6 miniburgare
6 portioner

Du behöver

  • 400 g högrevsfärs, gärna grovmalen
  • 6 små hamburgerbröd
  • salt
  • peppar
  • olja, till stekning

Sibbes grillmarinad

  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 msk soja
  • 1 msk tigersås (eller tryffelolja)
  • 2 msk ketchup
  • 2 msk neutral olja

tryffelmajonnäs

  • 1,5 dl majonnäs
  • 0,75 msk tryffelolja (eller tryffelblessyr)
  • 3 krm vinäger
  • salt
  • peppar

Karamelliserad svamp

  • 200 g champinjon, gärna skogschampinjoner
  • 1 gul lök
  • 2 msk farinsocker
  • 1 msk japansk soja
  • salt
  • peppar
  • olja, till stekning
  • smör, till stekning

Gör så här

  1. Sibbes grillmarinad
    Skala vitlöken och mixa alla ingredienser till grillmarinaden i en matberedare, ställ åt sidan så länge.
  2. Tryffelmajonnäs
    Smaksätt majonnäsen med tryffel, vinäger, salt och peppar och ställ den svalt.
  3. Karamelliserad svamp
    Skala och skiva löken, stek den långsamt i olja och smör. När löken börjar bli gyllenbrun strör du över farinsockret. Lägg sedan löken i en bunke. Skiva champinjonerna och stek dem i olja. Klicka i lite smör när vätskan har kokat in. Smaksätt svampen med soja, salt och peppar. Blanda svampfräset med löken.
  4. Burgare
    Forma högrevsfärsen till 6 burgare, bearbeta inte färsen för mycket för då blir den kompakt. Stek dem några minuter på varje sida, salta och peppra lätt. Burgarna får gärna vara lite rosa i mitten, pensla sedan stekytan med grillmarinaden.
  5. Rosta hamburgerbröden i en torr panna och stryk ett lager tryffelmajonnäs på bottnarna. Lägg på karamelliserad svamp och toppa med burgarna, skeda på lite extra majonnäs.
24 april 2019