Högrevsburgare med karamelliserad svamp och tryffelmajonnäs

Högrevsburgare med karamelliserad svamp och tryffelmajonnäs
Foto: Charlotte Gawell
Leif Mannerström 2018
Leif Mannerström 2018

Högrevsburgare med karamelliserad svamp och tryffelmajonnäs

25 ingredienser

1 h

Dessa miniburgarna på högrev som serveras med karamelliserad svamp och tryffelmajonnäs är en riktigt lyckad och omtyckt rätt till buffén.

Receptet är ur boken Mannerströms Berså, Norstedts.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
miniburgare
  • 400 g högrevsfärs, gärna grovmalen
  • 6 små hamburgerbröd
  • salt
  • peppar
  • olja, till stekning

Sibbes grillmarinad

  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 msk soja
  • 1 msk tigersås (eller tryffelolja)
  • 2 msk ketchup
  • 2 msk neutral olja

tryffelmajonnäs

  • 1,5 dl majonnäs
  • 0,75 msk tryffelolja (eller tryffelblessyr)
  • 3 krm vinäger
  • salt
  • peppar

Karamelliserad svamp

  • 200 g champinjon, gärna skogschampinjoner
  • 1 gul lök
  • 2 msk farinsocker
  • 1 msk japansk soja
  • salt
  • peppar
  • olja, till stekning
  • smör, till stekning

Gör så här

Håll skärmen tänd

Sibbes grillmarinad

  1. Skala vitlöken och mixa alla ingredienser till grillmarinaden i en matberedare, ställ åt sidan så länge.

Tryffelmajonnäs

  1. Smaksätt majonnäsen med tryffel, vinäger, salt och peppar och ställ den svalt.

Karamelliserad svamp

  1. Skala och skiva löken, stek den långsamt i olja och smör. När löken börjar bli gyllenbrun strör du över farinsockret. Lägg sedan löken i en bunke. Skiva champinjonerna och stek dem i olja. Klicka i lite smör när vätskan har kokat in. Smaksätt svampen med soja, salt och peppar. Blanda svampfräset med löken.

Burgare

  1. Forma högrevsfärsen till 6 burgare, bearbeta inte färsen för mycket för då blir den kompakt. Stek dem några minuter på varje sida, salta och peppra lätt. Burgarna får gärna vara lite rosa i mitten, pensla sedan stekytan med grillmarinaden.
  2. Rosta hamburgerbröden i en torr panna och stryk ett lager tryffelmajonnäs på bottnarna. Lägg på karamelliserad svamp och toppa med burgarna, skeda på lite extra majonnäs.