Heta räkor med saffransris

30 m
4
Heta räkor med saffransris
Foto: TV4

Marinerade, stekta räkor och grönsaker som serveras med saffranskokt ris och vitlökdipp.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

31 augusti 2015
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
30 m
4

Du behöver

  • 1 kg oskalade räkor, frysta
  • 2 klyftor vitlök
  • paprika
  • chilifrukt
  • oliv-/rapsolja
  • sesamolja
  • chiliflakes
  • cajunkrydda
  • cayennepeppar
  • svartpeppar

Saffransris

  • basmatiris för 4 personer
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 0,5 g saffran

Dipp

  • 2 dl crème fraiche
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 tsk sambal oelek
  • cayennepeppar
  • salt

Servering

  • soja
  • solrosfrön
  • bladpersilja
  • 2 lime

Gör så här

  1. Hacka upp paprika, chili och vitlök. Gör en marinad av kryddorna (efter smak) och oliv/raps-oljan och sesamoljan. Skala räkorna och lägg dem och grönsakerna i marinaden.
  2. Koka upp riset i grönsaksbuljong och saffran.
  3. Fräs på räkblandningen en kort stund.
  4. Gör dippen genom att blanda crème fraiche med vitlöken och kryddorna.
  5. Servera med en klick vitlöksdipp och garnera med persilja, soja, lime och frön.
Kommentera receptet

Fler goda recept